advertentie

Koper voor Arcens raadhuis

De gemeente Venlo verkoopt het raadhuis en voormalige gemeentekantoor in Arcen voor 380.000 euro aan Fernando Snoek. De nieuwe eigenaar gaat er het langverwachte zorgcentrum realiseren.

Daarvoor zijn al jaren plannen, maar iemand die in de verbouw van het monument wilde investeren ontbrak tot nu toe. 'Het pand heeft altijd een publieke functie gehad. Dat willen we ook in de toekomst zo houden', zegt Snoek.

Samen met huisarts in het dorp Edith Craenmehr is Snoek de kartrekker achter het plan. 'We willen zoveel mogelijk disciplines in de zorg bij elkaar brengen onder één dak, zodat de Arcenaar het dorp niet meer uit hoeft voor eerstelijnszorg.' In het oude gemeentekantoor moeten, behalve de huisarts uit Arcen, onder meer een fysiotherapeut, apotheek, oedeemtherapeut en psycholoog een nieuw onderkomen krijgen.

Voor het oude raadhuis zoekt de eigenaar nog een horeca-invulling. 'Daarover lopen nog gesprekken', zegt Snoek.

Snoek hoopt eind dit jaar te beginnen met de verbouwing. Er moet nog veel worden aangepast om tot de nieuwe invulling te komen. Uiteindelijk zal het hele nieuwe dak vervangen moeten worden. 'Op sommige plekken liggen dakpannen los, dus in de toekomst moet dat volledig vervangen worden. Dat zal wel met behoud van de stijl van het pand gebeuren.'

Rabobank financiert een gedeelte van het nieuwe zorgcomplex. De rest hopen Snoek en Craenmehr op te halen via een variant op crowdfunding. Arcenaren die het plan een warm hart toedragen kunnen hun geld uitlenen aan de investeerder. Craenmehr: 'Dat geld zetten ze meerdere jaren vast, maar ze krijgen het terug met rente. Daarnaast krijgen ze een mooi gemeentehuis met een functie die het hele dorp ten goede komt.'

150470102117825_74910801_1920.jpg
advertentie

Lees ook deze artikelen