Ondernemers willen af van huidige plan kazerneterrein

gepubliceerd: vrijdag 01 sep 2017 21.03 uur
update: maandag 04 sep 2017 11.27 uur

De initiatiefnemers van het Fort van Venlo willen de overeenkomst voor het kazerneplan beëindigen. Dat laten ze weten in een brief aan de gemeente.

Dat wil niet zeggen dat de ondernemers af willen van het plan. Ze willen dat het plan wordt opgeknipt zodat ze los van elkaar door kunnen met de ontwikkeling van hun plannen. Maar dat is pas mogelijk als de oorspronkelijke overeenkomst wordt opgezegd. Hessel Meijer wil vervolgens specifiek verantwoordelijk zijn voor het LeisureDome en Frank Vaessen voor de markthallen.

In de overeenkomst uit 2016 zijn afspraken vastgelegd die de ondernemers en de gemeente met elkaar hebben gemaakt. Zo is de gemeente verantwoordelijk voor de kabelbaan als oeververbinding tussen het kazerneterrein en de binnenstad. De ondernemers zien dat de realisatie daarvan onder druk staat door de maatschappelijke en politieke onrust.

De ondernemers kunnen de overeenkomst niet eenzijdig opzeggen. Dan zouden ze een boete van 1 miljoen euro moeten betalen.

De gemeenteraad zou in september weer vergaderen over het kazerneplan en de kabelbaan. Het college heeft besloten die punten vanwege de ontstane onzekerheid van de agenda te halen.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

26
di
26
wo
26
do

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

nu op de radio

De Middag van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio