advertentie

Onrust onder bewoners vakantiepark

Er heerst onrust onder de vaste bewoners van Camper Village Arcen. Zij moeten van de gemeente minimaal vier maanden per jaar elders gaan wonen.

Dat is tegen het zere been van de bewonersvereniging, die in 2011 nog te horen kreeg dat permanente bewoning tot de mogelijkheden behoorde. Camper Village Arcen werd destijds zelfs in de markt gezet als een plek waar naast recreatie ook permanente huisvesting mogelijk was.

Juist die mogelijkheid was toen geen gemeengoed en trok mensen uit het hele land naar Arcen. Nu blijkt dat in het bestemmingsplan alleen recreatie is opgenomen. In de praktijk houdt dat in dat de chalets met camperparkeerplek maximaal acht maanden per jaar bewoond mogen worden, wat volgens de bewoners niet te verenigen is met gedane toezeggingen.

In het erfpachtcontract dat de bewoners tekenden wordt echter met geen woord gerept over de vier maanden verplichte afwezigheid per jaar. Volgens Mieke Corbeau van de bewonersvereniging heeft de gemeente daarmee de illusie gewekt dat permanente bewoning ook in het bestemmingsplan was opgenomen.

Corbeau stelt dat dit probleem makkelijk op te lossen is door het bestemmingsplan alsnog te wijzigen. Volgens de gemeente is dat niet mogelijk omdat permanente bewoning door de provincie wettelijk niet wordt toegestaan. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat van meet af aan duidelijk is geweest dat permanente bewoning op het terrein niet is toegestaan en dat dit ook naar verkopende partij Camper Village toe is gecommuniceerd. ‘Als gemeente faciliteren wij dit project onder heldere voorwaarden. Het is aan Camper Village om die ook naar de bewoners toe te communiceren.’

advertentie

Lees ook deze artikelen