Venlose frietei bevat geen fipronil

gepubliceerd: donderdag 10 aug 2017 14.41 uur
update: donderdag 10 aug 2017 16.45 uur

Het Venlose frietei heeft geen gevaar gelopen in het fipronilschandaal. Hans Schreurs van Automatiek Piccadilly maakte zich even zorgen maar die bleken ongegrond.

Het schandaal kwam vorige maand boven water. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldde dat sommige eieren zelfs een acuut gevaar voor de volksgezondheid vormden. Verschillende supermarkten haalden de eieren hierop uit de schappen.

Frieteimaker Hans Schreurs nam na het nieuws direct contact op met zijn leverancier, een poelier in 't Ven,  en die kon hem geruststellen. Om niets uit te sluiten zijn in de friture alle nummers van de eieren handmatig gecheckt. Schreurs bevestigt dat de frieteieren honderd procent veilig zijn.

Hij ziet ook geen daling in de omzet van de Venlose delicatesse. Per week verkoopt Piccadilly er negenhonderd. Af en toe wordt er gevraagd of de snack veilig is, maar niemand eet er een frietei minder om.

Dit weekend maakt de Venlose frituur 58 jaar jaar frieteieren. Vader Schreurs begon ermee als experiment en het groeide uit tot een populaire snack.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

26
di
26
wo
26
do

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

nu op de radio

De Middag van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio