advertentie VieCuri Mooi

Mogelijke herbestemming monument Mutsaersoord

Het Mutsaersoord is in beeld als nieuwe locatie voor school voor speciaal onderwijs De Wijnberg. Het gemeentelijk monument stond eerder op de nominatie om gesloopt te worden.

Eigenaar van het gebouw is de Mutsaersstichting. Die overwoog diverse functies voor het gemeentelijke monument maar die ketsten allemaal af vanwege de hoge renovatiekosten. Het gebouw verkeert in deplorabele staat en opknappen kost miljoenen.

Toch ziet De Wijnberg kansen om een groot deel van het gebouw te behouden. De voorgevel en kapel kunnen worden behouden als de achterkant wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw voor scholing. Daarnaast zijn er plannen om ook andere partijen zoals Bureau Jeugdzorg onder hetzelfde dak te huisvesten.

Het huidige pand van De Wijnberg dat ook op het terrein van de Mutsaersstichting ligt is al sinds 2008 aan vervanging toe. De gemeente heeft al nieuwbouwbudget toegezegd voor dit jaar. Voor 1 mei moet duidelijk zijn of nieuwbouw gecombineerd kan worden met het behoud van het Mutsaersoord.