Bijdrage filmfonds voor nieuwe Nederlandse film Ben Verbong

De Tegelse regisseur Ben Verbong krijgt van het Nederlands Filmfonds een bijdrage van 650.000 euro voor de film 'Toen ik je zag'.

Dat maakte het Nederlands Filmfonds donderdag bekend.

Eerste Nederlandse film

Voor Verbong is dit de eerste Nederlandse bioscoopfilm sinds 1994. Toen regisseerde hij de speelfilm De flat. Daarnaast regisseerde De Tegelenaar in Nederland verschillende theaterproducties zoals Saltimbank (1989-1990). In 2000 was hij in zijn geboorteplaats regisseur van de Passiespelen. Daarna was Verbong vooral actief in Duitsland met het produceren van films en tv-series.

Toen ik je zag

Toen ik je zag is een speelfilm gebaseerd op de bestseller van schrijfster Isa Hoes. Het gaat over het leven van Isa Hoes en Antonie Kamerling. Zij ontmoetten elkaar bij de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden en werden verliefd. Kamerling kampte met depressies en besloot op 6 oktober 2010  zijn leven te beëindigen. Dit persoonlijke verhaal wordt nu dus verfilmd door Ben Verbong.

Bijdragen

Naast Toen ik je zag ontvangen nog negen speelfilms en drie documentaires een bijdrage van het filmfonds. De films ALPHA, The Souls en Jippie no more! kregen dezelfde bijdrage. De andere films en documentaires ontvangen iets minder.