Verkeersmaatregel Kasteellaan Arcen teruggedraaid

gepubliceerd: maandag 17 jul 2017 17.07 uur
update: maandag 17 jul 2017 18.13 uur

De rijrichting op de Kasteellaan in Arcen wordt weer omgedraaid. De rijrichting werd een jaar geleden veranderd toen de MFA in gebruik werd genomen.

Tot een jaar geleden konden automobilisten die Arcen in zuidelijke richting via de Schans inreden, nog gewoon de Kasteellaan inrijden. Vanaf woensdag geldt de oude situatie weer. Venlo neemt het besluit op advies van de dorpsraad Arcen, die de situatie heeft geëvalueerd. 'De gedachte was dat mensen die bij de MFA geen parkeerplek konden vinden, naar het parkeerterrein bij De Schans konden rijden', zegt Will Scheepens van de dorpsraad.

In de praktijk ligt de situatie anders. Scheepens: 'Dat idee van de gemeente doet geen opgeld. Veel mensen die met een TomTom rijden, wilden toch via de Kasteellaan naar de Kasteeltuinen. Automobilisten die wel de juiste route namen, kwamen allemaal door het centrum. Die mensen gingen zwerven door het dorp, kwamen te laat bij de Kasteeltuinen en waren al chagrijnig als ze aankwamen. Dat is niet goed voor het toerisme in Arcen, waar we het toch van moeten hebben.' Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

8
ma
9
di
13
wo

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

nu op de radio

Venlo@Work
de favoriete muziek van bedrijven voor thuis of op het werk