'Brandweercommandant' van Venlo heet Jan Hijzelendoorn.

gepubliceerd: maandag 17 jul 2017 16.34 uur
update: maandag 17 jul 2017 17.10 uur

De gemeente Venlo stelt Jan Hijzelendoorn aan als interim-manager Taskforce Evenwicht Sociaal Domein. Hijzelendoorn gaat de functie bekleden die de gemeenteraad consequent brandweercommandant noemt.

De gemeenteraad en het college van B&W waren het er enkele weken geleden over eens dat een externe man of vrouw aangesteld moest worden, om de problemen en tekorten in het sociaal domein aan te pakken. Ineke Hendrickx doopte die functie tot brandweercommandant. Die is nu gevonden in de persoon van Hijzelendoorn.

Venlo schrijft in een persbericht: 'Jan Hijzelendoorn is een bestuurder met een buitengewoon ruime ervaring en een aantoonbaar trackrecord op het gebied bedrijfsvoering en het sociaal domein in zowel publiekrechtelijke als privaatrechtelijke werkomgevingen. Hij legt zich verder toe op coaching en begeleiding van bestuurders en ondernemers, en het sturen van ingrijpende of bijzonder uitdagende vraagstukken.'

Hijzelendoorn start op 21 augustus met zijn nieuwe baan en bereidt zich nu al inhoudelijk voor samen met de projectleider van de taskforce, Lodewijk Brüll. Die twee werken samen volgens het vierogenprincipe. Dat is simpel gezegd een extra controlemechanisme. Hijzelendoorn richt zich op de directie en de bedrijfsvoering.

Hijzelendoorn is oud-profhonkballer. In die hoedanigheid kwam hij uit voor het Nederlands team, waarmee hij tweemaal Europees Kampioen werd. 


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

19
zo
19
ma
21
di

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

nu op de radio

Het Weekend van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio