Nieuw-Stalberg verzet zich tegen brug

gepubliceerd: vrijdag 14 jul 2017 16.31 uur
update: vrijdag 14 jul 2017 17.45 uur

Bewoners van de wijk Nieuw-Stalberg protesteren tegen bouwplannen voor een brug in de wijk. De brug zou te groot zijn, het ontwerp onsmakelijk en de noodzaak van de brug staat ook ter discussie.

Het gaat om een verbinding tussen twee delen van de wijk. Al sinds 2014 zijn buurtbewoners Gé de Joode en Willem Kemper in gesprek met de gemeente over de brug. Aanvankelijk zou er een brug komen voor auto’s en fietsers, maar na een enquête in de wijk in 2015 is besloten dat deze alleen gebruikt zou gaan worden door fietsers en voetgangers.

Omdat de brug niet meer gebruikt wordt door gemotoriseerd verkeer kan het ontwerp een stuk bescheidener en goedkoper, zo denken de omwonenden. Nu is nog een brug van bijna zes meter breed gepland.  De bewoners zijn bang dat de brede brug een ideale hangplek gaat vormen voor ongure types. Verder zijn er gemengde gevoelens over het ontwerp dat herinnert aan het Duitse vliegveld in de Tweede Wereldoorlog.  

Toch krijgen de bewoners maar weinig gehoor bij de gemeente. Argumenten worden volgens hen stelselmatig genegeerd en recent heeft de gemeente eenzijdig besloten om de brug binnenkort gewoon te gaan bouwen zonder verder overleg met de buurt.

Volgens de gemeente zijn de bezwaren van omwonenden gewogen en is nu definitief de beslissing genomen om de brug te gaan bouwen die er al in 2009 had moeten staan.Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

25
wo
16
do
16
vrij

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

UIT!
agendaprogramma over kunst, cultuur en evenementen

nu op de radio

De Middag van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio