Fusieplan voor ziekenhuizen Venlo en Roermond

gepubliceerd: vrijdag 14 jul 2017 11.12 uur
update: vrijdag 14 jul 2017 12.20 uur

Het VieCuri Medisch Centrum met vestigingen in Venlo en Venray wil gaan fuseren met het Laurentius Ziekenhuis in Roermond.

Beide partijen kondigden vorig jaar al plannen voor een gezamenlijk bestuur aan, waarbij bepaalde ingrepen op één locatie terecht zouden komen. Die samenwerking gaat volgens de ziekenhuizen niet verstrekkend genoeg, daarom wordt nu gekeken naar een fusie.

Volgens een woordvoerster van VieCuri is de intensievere samenwerking nodig om ervoor te zorgen dat patiënten voor zoveel mogelijk operatieve ingrepen nog in de regio terecht kunnen. Nieuw beleid stelt volume-eisen aan ziekenhuizen voor operaties. Alleen als operaties vaak voorkomen in een ziekenhuis, mogen deze ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Het voor- en natraject blijft bovendien zoveel mogelijk plaatsvinden in het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

De volumenormen voor operaties zijn lastig haalbaar als deze op drie verschillende locaties worden aangeboden. Bovendien is het vanuit financieel oogpunt verstandiger om investeringen op één locatie te doen.

Het personeel staat volgens de ziekenhuizen zelf achter de maatregelen. Zij begrijpen volgens de woordvoerster dat deze nodig zijn om een substantiële speler te blijven en om geen doodeenvoudig streekziekenhuis te worden. Of dit leidt tot banenverlies is nog niet bekend.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

25
wo
16
do
16
vrij

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

UIT!
agendaprogramma over kunst, cultuur en evenementen

nu op de radio

De Middag van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio