61 aanhoudingen Vastenavondkamp in 2019

De politie heeft vorig jaar in de wijk Vastenavondkamp 61 personen aangehouden. Het merendeel van de aanhoudingen houdt verband met drugshandel. Dat blijkt uit een rapportage van 2019.

De aanhoudingen werden verricht door het politieteam Pandora. Dat is een samenwerking tussen de Nederlandse en Duitse politie, gemeente, Belastingdienst, Marechaussee, Openbaar Ministerie en de Rijksdienst Wegverkeer. 

Drugs en wapens

Vorig jaar nam de politie 25,1 kilo harddrugs en ruim 16 kilo softdrugs in beslag. Verder werden er 20 voertuigen, 11 wapens, 23 telefoons en 1 woning geconfisqueerd. In acht woningen is vorig jaar een hennepkwekerij aangetroffen.

De politieactie Pandora wordt ook dit jaar en volgend jaar voortgezet, zo blijkt uit de voortgangsrapportage Vastenavondkamp. In die rapportage wordt terug- en vooruitgeblikt op de behaalde resultaten in de Blerickse wijk.

Veiligheid

Behalve de bestrijding van drugscriminaliteit zijn er volgens de gemeente ook andere successen geboekt. Zo zijn er rondom basisschool Mikado veiligheidsmaatregelen getroffen, zoals een veilige oversteekplaats en hekwerken rondom een speeltuin. Daarnaast geven bewoners kinderen uit de buurt op eigen initiatief huiswerkbegeleiding en zijn er meer handhavers op straat.

Vrijwilligerswerk

Woningcorporatie Antares hanteert sinds vorig jaar de hoeveelheid vrijwilligerswerk die iemand wil verrichten als belangrijkste criterium bij het toewijzen van een woning, en niet langer de wachttijd. In Vastenavondkamp zijn tien woningen op die manier in toegewezen in 2019.