Steile helling bij fietspad stuw Belfeld weggehaald

De gemeente legt 60.000 euro in om het gevaarlijke fietspad bij de stuw in Belfeld aan te passen. Zo moet er een einde komen aan het stijgingspercentage van zestien procent.

Dat stijgingspercentage zorgde namelijk voor gevaarlijke situaties, omdat niet iedereen de helling goed opkwam. Vorig jaar mei kwam er een vrouw ernstig ten val. Zij kwam halverwege de helling tot stilstand en viel van haar fiets. Ze raakte bij het ongeval zwaargewond en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Afgelopen maart was het weer raak, toen brak een vrouw haar heup nadat ze zich had verkeken op het stijgingspercentage en viel. Reden voor de Belfeldse dorpsraad en twee raadsleden om aan de bel te trekken. Daar wordt nu dus gehoor aan gegeven door de gemeente.

Weg met de extreme helling

De werkzaamheden starten op 21 mei. De helling wordt dan verwijderd en in samenwerking met Rijkswaterstaat wordt de situatie overzichtelijker gemaakt, door investeringen in verlichting en hekwerk. De verbinding moet ook directer worden dan voorheen. 

Budget verkeersveiligheid

De gemeente Venlo financiert al deze aanpassingen met geld uit het budget verkeersveiligheid. Het gaat dus om 60.000 euro. De werkzaamheden zullen ongeveer twee weken duren.