Coalitie worstelde met vijfde wethouder

gepubliceerd: maandag 19 jun 2017 15.40 uur
update: maandag 19 jun 2017 17.54 uur

VenLokaal was tegen de komst van een vijfde wethouder, maar steunt de wens van de VVD om een nieuwe bestuurder te zoeken nu toch.

Fractievoorzitter Luud Pieko stuurde op 3 juni een mail aan alle fractievoorzitters die bedoeld was voor de coalitiegenoten. Hierin stelt hij dat de partij bij het standpunt blijft dat er geen nieuwe wethouder hoeft te komen. Om de stemverhouding in het college zuiver te houden stelt hij verder voor om de andere VVD-wethouder Stephan Satijn een dubbele stem te geven bij toekomstige college-beslissingen.

In dezelfde mail stelt Pieko dat gemeentesecretaris Piet Lucassen moet opstappen. Nu dat gebeurd is en is afgesproken dat er geen vervanger komt voor Vera Tax is VenLokaal tevreden, laat Pieko weten in een reactie. ‘Twee van de drie wensen is geen slechte score’, zo laat hij weten. Pieko bestrijdt dat er een deal is gemaakt.

Volgens Desirée Thissen ligt de beslissing voor een vijfde wethouder volledig bij de VVD. ‘In principe liggen de verhoudingen en de verantwoordelijkheden vastgelegd in het coalitieakkoord. Wij hebben de VVD gevraagd om goed na te denken over deze beslissing en gezegd dat we hun keuze zouden steunen.’ Thissen bevestigt dat er in het proces naar deze beslissing diverse varianten op tafel hebben gelegen.

VVD-fractievoorzitter Bart Kuntzelaers noemt het belangrijk om op volle oorlogssterkte te kunnen werken de rest van deze periode. Voor de opgaven waar de gemeente voor staat is volgens hem daadkracht en extra mankracht nodig. Er hebben zich volgens Kuntzelaers al mogelijk kandidaten gemeld voor de bestuursfunctie.Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

8
ma
9
di
13
wo

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

nu op de radio

Venlo@Work
de favoriete muziek van bedrijven voor thuis of op het werk