Felle reactie burgemeester op uitzending EenVandaag

Burgemeester Antoin Scholten is verbolgen over een reportage in EenVandaag gisteravond. Daarin kwam ondernemer Wout Heijmans aan het woord.

Scholten heeft het in een reactie over 'volstrekt buiten de werkelijkheid geschetste beeldvorming'. In de uitzending werd gesuggereerd dat Verheijen als wethouder persoonlijk de vergunning van Heijmans voor een bioscoop zou hebben 'geroofd' en dat de grond voor de bioscoop aan de Picardie vervolgens veel te goedkoop zou zijn verkocht aan Piet van Pol.

Scholten wijst erop dat de Raad van State in 2012 heeft geoordeeld dat de bouwvergunning van Heijmans uiteindelijk op goede gronden is geweigerd. Hij spreekt bovendien tegen dat het rekenkamerrapport over de grondverkoop aan de Picardie in een la is verdwenen. 'Het is behandeld in een openbare vergadering van de gemeenteraad. De conclusie luidt dat de grond voor een reële prijs is verkocht en dat er geen sprake is geweest van onrechtmatige staatssteun.'

Het stoort Scholten dat in de reportage een beeld wordt geschetst alsof een wethouder in zijn eentje een project zou kunnen tegenhouden of realiseren.

De reportage van EenVandaag is hier te bekijken.