Onderzoek scholenfusie Blerick aangepast

gepubliceerd: donderdag 18 mei 2017 18.30 uur
update: donderdag 18 mei 2017 19.45 uur

De fusie tussen basisscholen 't Palet en De Regenboog in Blerick is van de baan. Onderwijsstichting Kerobei onderzoekt nu de mogelijkheden om te komen tot een fusie tussen 't Palet en Natuurlijk.

In januari kondigde Kerobei een onderzoek aan naar een fusie tussen verschillende basisscholen in Blerick. Op meerdere plekken staan lokalen leeg, op andere plekken is er juist een tekort.

Kerobei ziet af van de fusie tussen 't Palet en De Regenboog in Boulevard Hazenkamp omdat uit een enquête blijkt dat maar een beperkt aantal ouders van 't Palet hun kinderen zouden plaatsen op de beoogde fusieschool. Beduidend meer ouders zouden kiezen voor Natuurlijk in MFC Op Expeditie in de Vossener. Daarmee wordt het beoogde resultaat niet gehaald.

Nu wordt daarom een fusie tussen 't Palet en Natuurlijk onderzocht. Het merendeel van de ouders heeft de wens kenbaar gemaakt hun kind de schoolloopbaan op 't Palet te laten afmaken. Dat wordt in het nieuwe onderzoek meegenomen. Waar eerder sprake was van sluiting van de school in de wijk Annakamp per 1 augustus 2018, bestaat nu de mogelijkheid dat 't Palet tijdelijk behouden blijft als dependance.

De ouders zijn vandaag per brief ingelicht over de gewijzigde plannen. Volgende week zijn er informatieavonden op de scholen.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

28
do
26
vrij
23
za

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

nu op de radio

De Middag van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio