Raadsleden eisen opheldering over tekort

gepubliceerd: donderdag 18 mei 2017 16.24 uur
update: donderdag 18 mei 2017 18.25 uur

Gemeenteraadsleden zitten met grote vragen over het plotselinge tekort van bijna twaalf miljoen euro op het zorgdossier. Gisteren kwam er een brief van het college met de eerste inhoudelijke uitleg.

Die brief naar de raad gaf vooral uitleg over het ontstaan van het tekort. Bij verschillende fracties leidde de brief tot veel meer vragen dan er al waren. Zowel de oppositie als de coalitie eist opheldering. Over hoe het nu verder moet, maar ook over wie verantwoordelijk is. Volgende week is er daarom een extra debat.

Frans Schatorjé van de Lokale Democraten noemt de situatie zorgelijk en vraagt zich af of de nu gepresenteerde cijfers wel kloppen: 'Weer blijkt het college geen grip te hebben op de situatie.' Dat ziet ook Ineke Hendrickx van GroenLinks. Ze vraagt zich hardop af of dit college wel in staat is om de problemen op te lossen, omdat ook in andere grote dossiers keer op keer dezelfde fouten worden gemaakt.

Niet alleen de oppositie is kritisch. CDA-fractievoorzitter Desirée Thissen zegt gechoqueerd te zijn over het feit dat het bestuur niet geïnformeerd was over de eigen financiën. ‘In het bedrijfsleven zou dat nooit kunnen.’ Ook Bart Kuntzelaers van de VVD laat weten uiterst kritische vragen te gaan stellen. ‘Als wij het al niet snappen, kunnen we het ook niet uitleggen aan burgers.’

Het extra debat is woensdag 24 mei. Dan zullen betrokken wethouders Vera Tax van Welzijn, Hanno Lamers van Sociale Zaken en Wim van den Beucken van Financiën zich moeten verantwoorden over het tekort.



Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

25
wo
16
do
16
vrij

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

UIT!
agendaprogramma over kunst, cultuur en evenementen

nu op de radio

De Middag van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio