Venlose scholen krijgen les over nepvuurwapens

Foto: Politie Media Lab
gepubliceerd: donderdag 20 apr 2017 14.29 uur
update: donderdag 20 apr 2017 15.33 uur

Bij College Den Hulster en het Valuascollege stond deze week de politiebus voor de deur. Vmbo-leerlingen krijgen les over het gevaar van nepvuurwapens.

Tijdens de workshops maken de leerlingen kennis met nepvuurwapens. Ook leren ze hoe die te onderscheiden zijn van echte wapens. Dit gebeurt aan de hand van theorielessen in de klas. Daarnaast kunnen de leerlingen een kijkje nemen in het Medialab, waarin verschillende wapens te zien zijn.

Het bezit van nepvuurwapens is verboden in Nederland. De nepwapens komen dreigend over en kunnen aangezien worden voor echte vuurwapens. Per politie-eenheid komen gemiddeld twee tot drie meldingen per week binnen van jongeren die op straat lopen met een vuurwapen. Agenten gaan dan zo snel mogelijk ter plaatse en kunnen vaak niet zien of het gaat om een echt vuurwapen of een nepvuurwapen. Gezien de dreiging zijn agenten genoodzaakt om de wapendrager altijd als vuurwapengevaarlijke verdachte te benaderen.

Om deze situaties zoveel mogelijk te voorkomen, is de politie afgelopen jaar een landelijke campagne gestart tegen nepvuurwapens op straat, gericht op jongeren van 10 tot 16 jaar.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

23
zo
25
ma
24
di

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

nu op de radio

Het Weekend van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio