Buurtbewoners Venlo-Oost boos over blauwe zone

gepubliceerd: donderdag 20 apr 2017 11.02 uur
update: vrijdag 21 apr 2017 10.23 uur

Buurtbewoners in Venlo-Oost zijn boos dat ze een blauwe zone voor de deur krijgen. Volgens de bewoners is de maatregel niet nodig.

Vorige week werden de bewoners van de Hertog Reinoudsingel onaangenaam verrast toen de gemeente hen per brief informeerde. Ze voeren daarom actie met posters en roepen andere bewoners op om ook bezwaar te maken tegen de blauwe zone. 

De blauwe zone houdt in dat je in de straat twee uur mag parkeren met parkeerschijf. Bewoners kunnen voor 23 euro per jaar een ontheffing krijgen. Ondernemers betalen 69 euro. Met de nieuwe regeling hoopt de gemeente de parkeerproblemen tot het minimum te beperken. Tijdens Duitse feestdagen is het druk in de wijken rond het centrum. De gemeente hoopt met een blauwe zone te bewerkstelligen dat langparkeerders hun auto ergens anders neerzetten.

Volgens actievoerder Mariëlla Hilberink is er in de straat helemaal geen parkeeroverlast. Zelfs op Duitse feestdagen kun je volgens Hilberink gewoon je auto kwijt. Daarom is de maatregel volgens haar overbodig.

De gemeente laat weten dat bewoners vorige week per brief zijn geïnformeerd over de plannen en dat ze zes weken bezwaar kunnen maken. Meerdere bewoners hebben dat al gedaan.Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

23
zo
25
ma
24
di

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

nu op de radio

Het Weekend van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio