47 leerlingen toch naar Blariacum

gepubliceerd: woensdag 19 apr 2017 19.53 uur
update: donderdag 20 apr 2017 17.12 uur

De 47 leerlingen die vorige week te horen kregen dat er geen plek voor ze is op het Blariacumcollege kunnen komend schooljaar toch terecht op die school.

Campusdirecteur Jan Jenneskens heeft dat bevestigd. De ouders en kinderen zijn vandaag op de hoogte gebracht. Het besluit werd teruggedraaid na overleg tussen het College van Bestuur van Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO), de Raad van Toezicht en de drie campusdirecteuren.

Tijdens gesprekken die de afgelopen dagen zijn gevoerd kwam volgens Jenneskens naar voren welke enorme impact het besluit had op de kinderen. In het belang van de leerlingen is daarom besloten om ze toch toe te laten op het Blariacum. De komende tijd moet worden uitgezocht op welke manier dat haalbaar is, zonder over te hoeven gaan op grotere klassen of negende uren.

Voor het eerst liet de OGVO vorige week weten dat niet alle nieuwe middelbare scholieren terecht konden op de school van hun voorkeur. De 47 leerlingen zouden naar College Den Hulster moeten. Het nieuws zorgde voor boze ouders en verdrietige kinderen. Ook wethouder Satijn bemoeide zich met de zaak.Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

23
zo
25
ma
24
di

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

nu op de radio

Het Weekend van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio