advertentie

5 ton extra voor verbouwing van postkantoor

De gemeente Venlo trekt 582.000 euro extra uit voor de verbouwing van het voormalige postkantoor tot het nieuwe Museum van Bommel van Dam. Dat geld staat al gereserveerd in de begroting voor 2020.

Voor de verbouwing was een krediet 8,5 miljoen euro uitgetrokken. De extra investeringen zijn volgens de gemeente nodig voor het treffen van duurzame maatregelen zoals isolatie en energiezuinige installaties en betalen zich volgens de gemeente ruim binnen de afschrijvingsperiode van de investering terug.

Geen luxe

De gemeente rekent voor dat de energiekosten voor verwarming en koeling door de maatregelen met zeventig procent worden teruggebracht. 'Het voorlopig ontwerp voor de verbouwing kent geen overmaat aan luxe, de extra investeringen zijn het gevolg van duurzame maatregelen', schrijft Venlo in de begroting. Het totale budget voor de verbouwing bedraagt na de verhoging ruim 9 miljoen euro. De gemeenteraad beslist in november over de begroting van 2020.

advertentie

Lees ook deze artikelen