Herman Verweij in spoor Venlose verzetshelden

gepubliceerd: woensdag 19 apr 2017 17.10 uur
update: woensdag 19 apr 2017 18.22 uur

Herman Verweij presenteert vanavond zijn nieuwe boek Pelgrim op oorlogspad. Verweij volgde voor zijn boek het spoor van onder meer zijn vader en oom die in de Tweede Wereldoorlog dwangarbeid verrichtten in Duitsland.

Verweij legde de tocht lopend af. Eerder liep hij al naar Rome en Assisi. Maar voordat Verweij letterlijk in de voetsporen van zijn vader en oom trad, wekten de verhalen van de Venlose verzetshelden Frans Coehorst en Harry Meijer zijn interesse. Dat bracht hem naar Kamp Vught, waar Meijer is gefusilleerd en naar Zwickau, waar Coehorst aan zijn eind kwam.

Verweij begon al in 2010 met zijn tocht, maar moest noodgedwongen tussentijds stoppen. Aan de zoektocht naar de sporen van zijn vader en oom was hij nog niet toegekomen. In 2015 hervatte hij zijn reis en trok hij naar Neumark. Daar heeft de bruinkoolfabriek gestaan waar zijn vader negen maanden dwangarbeid verrichtte.

De boekpresentatie is vanavond om 20.00 uur in het leescafé van de Venlose bibliotheek. In het nieuws vanavond een reportage met Herman Verweij.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

9
vrij
11
za
11
zo

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Nedinscoplein
actualiteitenprogramma met nieuws en achtergronden

nu op de radio

Venlo@Work
de favoriete muziek van bedrijven voor thuis of op het werk