advertentie VieCuri Mooi

Geen retro-acts, maar Milow op ZOKS

De eerste namen voor het ZOKS Festival van dit jaar zijn bekend. Zo komt op zaterdag de Belgische singer/songwriter Milow naar het Lambertusplein in Blerick.

Op vrijdag staan Popa Chubby en Dilana Smith geprogrammeerd. Volgens de organisatie staan er dit jaar geen retro-acts meer op het festival in de lijn van The Sweet, Fischer-Z, Level 42 en 10cc. ‘Na vijf edities gouwe-ouwe is het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Met de komst van Milow willen wij de reeks van afgelopen jaren met bands uit het collectieve geheugen breken’, zegt Haico Brummans van ZOKS.

Milow is vooral bekend is van nummers als ‘Ayo Technology’ en ‘You Don’t Know’. Met zijn laatste album ‘Modern Heart’ mengt hij elektronische klanken met alternatieve r&b en een moderne hiphop-sound.

Popa Chubby is een New Yorkse bluesrocker die zijn eigen stijl omschrijft als: ‘the Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters, and Jimi Hendrix meets Robert Johnson’. De van origine Zuid-Afrikaanse zangeres Dilana Smith scoorde in 2000 een hitje met ‘Do You Now’. In 2016 nam ze deel aan The Voice Of Holland.

De 31ste editie van het ZOKS Festival wordt op 23 en 24 juni gehouden op het Lambertusplein in Blerick. Toegang is net als vorige jaren gratis.