advertentie VieCuri Mooi

Topveld met snelle Kenianen bij Venloop

De Kenianen Kenneth Kipkemoi, Albert Kangogo en Nicholas Korir staan 26 maart aan de start van de 12e editie van de Venloop. Zij doen een aanval op het parcoursrecord.

Het huidige parcoursrecord is 59.44 en werd vorig jaar gelopen door Geoffrey Yegon uit Kenia. De snelste man op de startlijst is Kenneth Kipkemoi. Hij liep al zes maal een halve marathon onder het uur en heeft een persoonlijk record van 59.01 minuten. Met deze tijd, die hij in 2014 liep in Valencia, staat hij vijftiende op de wereldranglijst aller tijden.

De man met de tweede tijd op de klok is Albert Kangogo, hij werd vorig jaar derde bij de halve marathon van Kopenhagen en liep daar een tijd van 59.29. De derde atleet die al eens onder het uur liep is Nicholas Korir. Hij won vorig jaar in 59.51 de Bredase Singelloop.

De bekendste Nederlandse loper in Venlo is Michel Butter uit Castricum. Hij rende in 2013 een persoonlijk record van 62.25. Naast Butter zal ook Ronald Schröer van start gaan. Schröer was in 2016 met 65.19 de snelste Nederlander in Venlo.