Fors minder extra treinen over Vierpaardjes

gepubliceerd: donderdag 16 feb 2017 10.23 uur
update: donderdag 16 feb 2017 14.27 uur

Het aantal treinen dat via Venlo wordt omgeleid door werkzaamheden aan de Betuweroute ligt de rest van het jaar fors lager dan eerder gemeld. Dat heeft te maken met een bouwvertraging in Duitsland.

Het aantal treinen dat wordt omgeleid is dit jaar maar een derde van het aantal van 2016. Er hoeven minder treinen via Venlo omdat de Betuweroute gewoon gebruikt kan worden als gevolg van de vertraging in Duitsland. De werkzaamheden gaan daar enkele jaren langer duren dan gepland.

De Duitse vertraging is gisteren door staatssecretaris Sharon Dijksma gemeld aan de Tweede Kamer via een brief. Veel van de benodigde bouwvergunningen laten langer op zich wachten dan voorzien. Het gevolg is dat werkzaamheden nu zijn uitgesteld waardoor het bestaande spoor voorlopig gewoon gebruikt kan worden.

Het gevolg van de vertraging is wel dat de geplande einddatum niet 2022 zal zijn, maar ‘enkele jaren later’. Dit betekent dat er ook na 2022 nog werkzaamheden zijn en er dan extra overlast kan zijn in Venlo.

Wethouder Jos Teeuwen is in eerste instantie positief over de vermindering op de korte termijn, maar laat weten dat het dossier met belangstelling en zorg wordt gevolgd. Zeker als de werkzaamheden uitlopen. Een voordeel is wel dat de ondertunneling van de Vierpaardjes in 2022 gereed moet zijn, waardoor overlast voor omwonenden beperkt wordt.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

23
zo
25
ma
24
di

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

nu op de radio

Het Weekend van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio