Droom komt uit voor G-jeugdteam VCH

Een voetbalteam bestaande uit kinderen met een beperking bij VCH kan binnenkort gaan voetballen in competitieverband. Daarmee komt een droom uit.

Stephan Dorssers nam het initiatief voor het team om zijn zoon de kans te geven om te voetballen met leeftijdsgenoten die ook een beperking hebben. De afgelopen twee jaar zijn alle voorbereidingen getroffen: cursussen voor begeleiders, een open dag en voetbalclinics op scholen. Op dit moment staan er elke week acht kinderen op het veld tijdens de training. Binnenkort komen daar dus wedstrijden bij.

'Door gesprekken met VCH en de KNVB is kort geleden het goede nieuws gekomen dat de droom werkelijkheid gaat worden. We gaan beginnen met voetballen in competitieverband onder de KNVB-vlag. Toen ik met dit nieuws bij de kinderen kwam, sprongen ze een gat in de lucht. De tranen sprongen me in de ogen en dacht: yes, het is me gelukt', schrijft Dorssers op Facebook.

Er kunnen zich nog steeds kinderen aanmelden om mee te voetballen. Het gaat om kinderen met welke beperking dan ook in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar.