advertentie VieCuri Mooi

Venlose zanger gaat voor internationaal succes

Ben Heights hoopt met zijn muziek op succes in het buitenland. De Venlose muzikant was onlangs al in Amerika op verzoek van enkele bekende platenlabels.

Het balletje begon te rollen na zijn optreden tijdens een muziekconferentie in Rotterdam vorig jaar. Talentenjagers van platenlabels als Roc Nation (van Jay-Z), Warner Music en IamOther (van Pharrell Williams) waren volgens Ben Heights enthousiast over zijn sound.

Samen met zijn manager van EE2 ging hij vervolgens in New York en Los Angeles langs bij verschillende platenbazen. De Venlonaar kreeg opnieuw positieve reacties, maar de belangrijkste boodschap was dat hij meer materiaal moest gaan maken.

Zijn management zet Ben Heights deze maand in de picture met een promotour. Met allereerst de release van de single Forever, de videoclip bij het nummer verschijnt volgende week. Er staan optredens gepland in Rotterdam, Amsterdam, Londen en Birmingham.

Uiteindelijk moet er begin volgend jaar een mini-cd liggen en hoopt de Venlonaar zich te presenteren op Eurosonic Noorderslag in Groningen, de plek voor artiesten om zich te laten zien aan muziekliefhebbers en professionals.

Ben Heights noemt zijn muziek een mix tussen Coldplay en The Beatles. De single Forever schreef hij samen met Shalamon Baskin, bekend van 90's act T-Spoon.

Vanavond in het nieuws een reportage over de muzikale ambities van Ben Heights.