Hypercube: VVV afhankelijk van vermogende vrienden

Als er niets verandert bij VVV blijft de club afhankelijk van de vermogende Vrienden van VVV. Dat schrijft Pieter Nieuwenhuis van Hypercube in een brief aan belanghebbenden.

In de brief staat de visie van Hypercube op de stand van zaken bij VVV en de ontwikkelingen het laatste half jaar. Het bureau concludeert onder meer dat er voor VVV in De Koel geen levensvatbaar scenario bestaat maar dat de club in een nieuw stadion wel structureel een middenmoter in het Nederlandse voetbal kan zijn.

Hypercube heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een tussenrapportage. Daarin zijn vier potentiële stadionlocaties onderzocht. Die rapportage besloot VVV begin deze maand niet aan te bieden aan de gemeente, naar eigen zeggen omdat er te weinig tijd was om het plan te bestuderen.

'Daardoor kent het in onze ogen voor VVV-Venlo kansrijke project tot onze teleurstelling vooralsnog geen voortgang meer. Berichten dat de financiële problemen van VVV tot het verleden behoren verbazen ons dan ook. Het structurele probleem is niet opgelost en zal in onze optiek zonder nieuw stadion ook niet verdwijnen', schrijft Nieuwenhuis.