advertentie Miso Oriental Header

Arriva ziet mogelijkheden voor intercity Maastricht-Nijmegen

Vervoersbedrijf Arriva is bereid om mee te betalen aan ingrepen bij de Maaslijn om een intercityverbinding van Maastricht naar Nijmegen te realiseren.

Dat zegt Arriva-directeur Anne Hettinga vandaag in dagblad De Limburger. Arriva neemt vanaf december het regionale openbaar vervoer in Limburg over van Veolia.

Om een intercity te kunnen laten rijden op het traject tussen Roermond en Nijmegen moeten er wel op meerde stukken dubbel spoor aangelegd worden, zoals tussen Tegelen en Reuver en tussen Venray en Blerick. Daarvoor zijn nog geen concrete plannen. Wel wordt de spoorlijn voor 2020 geëlektrificeerd en wordt bij Grubbenvorst een station aangelegd waardoor er op die locatie dubbel spoor ontstaat. Dit nieuwe station moet Grubbenvorst en het gebied rond Greenport Venlo ontsluiten.

Arriva zou die werkzaamheden het liefst gecombineerd zien met de uitbreiding die nodig is voor de intercityplannen. Volgens verantwoordelijk gedeputeerde Patrick van der Broeck is dat onhaalbaar. Hij wil wel kijken naar mogelijkheden in de verdere toekomst, schrijft De Limburger. Arriva wil wel enkel investeren als ook andere partijen mee betalen. De totale investering loopt al snel op tot honderd miljoen euro, zo is de verwachting.