advertentie

Nieuw Prozaprijs stopt na 25 jaar

Na vijfentwintig jaar stopt de Culturele Raad Tegelen met het uitreiken van de Nieuw Prozaprijs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een beginnende schrijver.

Op zondag 5 juni wordt de Venlose literatuurprijs voor de laatste keer uitgereikt in Domani.

Volgens de organisatie van de Nieuw Prozaprijs zit hun werk er na vijfentwintig jaar op. Alle winnende verhalen uit het verleden krijgen een plaats op de verhalenbank van Zoemer.nl. Samen met citaten uit de juryrapporten en een korte geschiedenis van de prijs. Volgens de Culturele Raad is hiermee het streven bereikt, een landelijk bereik, op hoog niveau en van blijvende aard.

De Nieuw Prozaprijs is de enige titel voor Nederlandstalige proza die ooit in Venlo heeft bestaan. De prijs richt zich op schrijvers die nog geen debuutroman of verhalenbundel hebben gepubliceerd, maar die wel korte verhalen hebben gepubliceerd.

De Nieuw Prozaprijs bleek voor beginnende schrijvers meerdere malen een springplank te zijn voor schrijvers naar het grote werk. De prijs werd al eens gewonnen door Karel Glastra van Loon, Erwin Mortier, Arnon Grunberg en Manon Uphoff.

146347699839391_26136128_1920.jpg
advertentie

Lees ook deze artikelen