advertentie Viecuri Mooi

Advocaat gemeente noemt fort ‘niet de moeite waard'

Actiegroep Red Ons Fort is verbaasd over uitspraken van een advocaat van de gemeente. Die zou vorige week bij de Raad van State gezegd hebben dat het fort niet de moeite waard is om te reconstrueren.

John Schlooz van Red Ons Fort was bij de zitting van de Raad van State in Den Haag aanwezig. Volgens hem gaan de uitspraken lijnrecht in tegen de belofte die vorig jaar november werd gedaan door wethouder Wim van den Beucken. Die liet toen weten dat de gemeente het fort volledig wil blootleggen en toegankelijk maken voor publiek.

Opvallend is dat bij de Raad van State de oude plannen zijn gepresenteerd met daarin nog plek voor het VVV-stadion. Dat gebeurt om het maximale uit het bestemmingsplan te halen. Als er in de toekomst alsnog een nieuw plan komt voor een stadion kan dat op deze manier worden ingepast.

Het Venlose college wil niet reageren op de berichtgeving. Volgens een woordvoerder van de gemeente is een volledige reconstructie van het fort nooit aan de orde geweest en wordt er alleen gekeken naar een inpassing van het bouwwerk in de plannen.

Het bezwaar dat momenteel nog loopt bij de Raad van State is aangespannen door enkele omwonenden en Red Ons Fort. Beide partijen vrezen dat het woon- en leefgenot worden aangetast.