advertentie

Voorlopig tekort negen miljoen voor Floriade

De Floriade is afgesloten met een tekort van negen miljoen euro. Dat heeft Antoin Scholten als voorzitter van de Regio Venlo vanavond bekendgemaakt.

Het tekort komt als een verrassing omdat het beoogde aantal bezoekers van twee miljoen werd gehaald. De inkomsten bleven met ongeveer 7,5 miljoen achter bij de begroting onder meer omdat de parkeeropbrengsten en de uitgaven op het park tegenvielen. De kosten lagen iets hoger dan begroot. Dat kwam vooral door extra marketingacties in de zomer.

Het tekort kan nog kleiner worden als bedrijventerrein Greenpark investeringen van de Floriade overneemt. In totaal is voor 25 miljoen geïnvesteerd in onder andere wegen, riolering, gebouwen en landschap. Tien miljoen daarvan is al betaald met het oog op Greenpark. De Floriade wil dat er nog zeven miljoen wordt betaald. Dat zou het tekort terugbrengen tot twee miljoen.

Scholten liet vanavond weten dat er secuur zal worden bekeken of het reëel is om extra investeringen over te nemen. De gemeenteraden van de regiogemeenten moeten daarover een beslissing nemen.

advertentie

Lees ook deze artikelen