advertentie Truck support Header

VVV Events bereid tot langere huurtermijn

VVV Events wil tegemoet komen aan de eis van de PvdA en de VVD om de huurtermijn voor het MFC te verlengen.

De partijen vinden de huidige huurtermijn van vijf jaar veel te kort, omdat de hypotheek voor 25 jaar wordt verstrekt. Het financiële risico voor de gemeente zou te groot zijn bij een contract voor vijf jaar. MFC De Kazerne is bereid het plan aan te passen. Eigenlijk heeft de private partij ook geen keus, want anders wordt het definitieve besluit volgende week afgeschoten.

\'Wij denken vijf jaar geld te kunnen verdienen en als je dat tien jaar kunt dan is dat ook okay\', aldus projectdirecteur Hans Soentjens van MFC De Kazerne en VVV Events tegenover Omroep Venlo. \'Ik heb ook begrepen dat het misschien over zestien jaar gaat. Dat lijkt me wel erg lang, maar we willen daar over nadenken.\'

Soentjens ontkent dat een overeenkomst van zestien jaar een te groot financieel risico voor VVV Events zou zijn. Volgens hem is het gebruikelijker om een huurcontract van tien jaar te tekenen. Soentjens gaat er van uit dat er volgende week een meerderheid gehaald wordt in de gemeenteraad voor de definitieve plannen voor het kazernekwartier.