advertentie Truck support Header

Partijen willen fort zichtbaar maken

Er lijkt een meerderheid in de gemeenteraad voor het zichtbaar maken van het Spaanse Fort Sint Michiel.

De VVD wil dat er zeer serieus wordt omgegaan met de vondsten. Dat zou kunnen door ze bloot te leggen. Het CDA wil zoveel mogelijk zichtbaar maken en noemt het fort belangrijk voor educatie en toerisme. De PvdA spreekt over de Venlose identiteit waar zo lang naar gezocht is. Ook in de oppositie is er veel steun voor het zichtbaar maken van Fort Sint Michiel.

Op 7 september wordt er in de raad gesproken over het fort. Dan geeft het college zijn visie op de archeologische vondsten en moeten vragen van verschillende partijen worden beantwoord.

Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat het fort uit 1641 \'nog uiterst compleet aanwezig\' is. De meeste muren zijn bewaard en het muurwerk is in goede staat.

De afgelopen week ontstond commotie over het rapport met de conclusies van het archeologisch onderzoek. Dat zou al in mei naar de fractievoorzitters van de politieke partijen zijn gestuurd, maar veel fractievoorzitters zeggen dat ze niks hebben gehad. Sinds eind juli staat het rapport online.