advertentie Truck support Header

Vragen politici over rapport Fort

Het rapport over Fort St. Michiel dat in de publiciteit is gebracht door actiegroep \'Red ons Fort\' roept veel vragen op bij politici.

In mei is het lang verwachte archeologisch onderzoeksrapport over het Kazerneterrein verschenen maar volgens een aantal politici niet doorgestuurd naar de gemeenteraad. Groen Links wil tijdens de eerste vergadering van de raad, 7 september, opheldering van het college. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het rapport op 23 mei verstuurd is naar alle fractievoorzitters.

Uit het rapport blijkt dat zeker een groot deel van de restanten van het Spaanse fort goed bewaard is. In de nabije omgeving moet het VVV-stadion op het Kazerneterrein worden gebouwd. De Belfeldse Democraten hebben eerder deze week gevraagd wat nu de plannen zijn van het college met betrekking tot het fort.

Het college heeft nog geen standpunt ingenomen over de oprichting van de actiegroep. Burgemeester Bruls laat desgevraagd weten dat de raad al eerder aandacht heeft gevraagd voor het bewaren van de cultuurhistorie op het kazerneterrein en dat de oprichting van Red ons Fort dit alleen maar ondersteunt.