advertentie Obesitas

Lijstduwers met elkaar in debat

Lijstduwers van de politieke partijen gaan vanavond met elkaar in debat in Hotel Wilhelmina. Onder de lijstduwers Peter Freij namens GroenLinks, Sef Derkx namens de SP en Jo van der Velden namens het CDA.

Het is de eerste keer dat in Venlo een lijstduwersdebat wordt georganiseerd. Bijna alle partijen zijn bij het debat vertegenwoordigd, alleen R10 en de Nederlandse Moslim Partij ontbreken. Het programma begint om 20.00 uur.

Op 18 november, de dag van de verkiezingen, zijn de uitslagen op verschillende plekken in de stad te volgen. De gemeente houdt de traditionele uitslagenavond in Domani.

Een groep jongeren organiseert op 18 november, de dag van de verkiezingen, in ClubZES een speciale avond voor jonge stemmers, onder de titel POLITICS ARE FUN. De initiatiefnemers willen dat jongeren daar in discussie kunnen over hun keuze.

Onder anderen VVD'er Ivo Opstelten, columnist Sywert van Lienden van HP/De Tijd en voorzitter Rom van Strijp van het Zomerparkfeest zijn aanwezig bij de uitslagenavond voor jongeren.