advertentie Truck support Header

Bioscoop grote trekker Leisure-Dome Venlo

De Venlose Leisure-Dome die mogelijk een plek krijgt op het kazerneterrein moet 20.000 vierkante meter groot worden. Grootste publiekstrekker wordt een bioscoop.

Dat laat projectontwikkelaar Hessel Meijer aan Omroep Venlo weten. Volgens Meijer is het afhankelijk van de markt hoeveel zalen er uiteindelijk gebouwd worden. Meijer is ook de projectontwikkelaar van het Leisure-Dome in Kerkrade. In dat complex zijn acht bioscoopzalen gevestigd. Er wordt gekeken of het mogelijk is om in Venlo ook nagesynchroniseerde films te draaien voor het Duitse publiek.

Het Leisure-Dome met daarin allerlei vrijetijdsfuncties wordt een apart gebouw op het kazerneterrein. 'Dit soort gebouwen moeten uitstraling hebben. Het zal een pand met een hoge architectonische waarde worden', aldus Meijer. Hij noemt 2017 als een mooi jaar om de deuren te openen.

Het Leisure-Dome komt te liggen op de plek waar ook Fort Sint Michiel ligt. Meijer wil het fort graag betrekken bij de ontwikkelingen. De overheid moet dan wel financieel bijspringen.

'Het zou een optie kunnen zijn om op spannende plekken een doorkijk met een glazen vloer te maken', aldus Meijer. Ook een trap in het gebouw die afdaalt naar de resten van het fort zou een optie zijn. 'Het is een simpel politiek vraagstuk. Willen we handhaven of niet?'