advertentie Obesitas

2 Kiër 2 neemt afscheid met muzikale feestavond

Zangformatie 2 Kiër 2 is momenteel bezig met een afscheidsronde langs diverse podia. Het definitieve afscheid vindt echter plaats na de vastelaovend. Op 21 maart is er een speciale muzikale feestavond in de Venlonazaal waar behalve 2 Kiër 2 ook tal van collega-artiesten langskomen.

De formatie komt in 2000 tot stand als de de zingende broers Petro en Mark Janssen de handen ineenslaan met de broers Vic en Marius Suiker. Beide duo's komen oorspronkelijk uit Blerick, kennen elkaar al heel wat jaren en hebben al ervaring opgedaan als deelnemers van liedjeswedstrijden.

Succesvol

De eerste stappen van de nieuwe formatie worden gezet bij de Liedjesmatinee van De Wortelepin in Blerick. In hun eerste jaar vallen de broers nog net buiten de prijzen, vanaf 2001 zijn ze steevast te vinden bij de vier winnende liedjes van Blerick. Met als bekendste nummer wellicht Wortelestamp, dat ook zijn weg vindt naar de Venlose cafés. Vanaf 2010 is 2 Kiër 2 ook succesvol in de liedjeswedstrijd van Jocus. In de jaren die volgen komt de focus van de formatie dan ook op de Venlose liedjeswedstrijd te liggen. Met in totaal elf winnende liedjes in Blerick en acht in Venlo is 2 Kiër 2 een van de succesvolste Venlose carnavalsformaties. 

Marius

Een grote klap voor de groep is het overlijden van Marius in 2014. Maar 2 Kiër 2 gaat door en doet daarmee recht aan Marius die op zijn sterfbed de wens uitspreekt dat 2 Kiër 2 blijft bestaan. Hay Geritz die als componist en manager aan de groep is verbonden, neemt als zanger de plaats van Marius over. Wat volgt is een nieuwe succesvolle periode met winnende liedjes in Venlo. Dat het doek na twintig jaar zou vallen, staat voor de mannen al langer vast. Het wordt een afscheid in stijl met de winst op de Venlose Leedjesaovend van 2018 en 2019 en een tweede plek op de Blerickse Liedjesmatinee van 2019.