advertentie

2 Brüder roept vleeswaren terug vanwege listeria

Vleesproducten van de Venlose supermarkt 2 Brüder zijn mogelijk besmet met de listeriabacterie. De supermarkt heeft het mogelijk besmette vlees uit de schappen gehaald. 

De leveranciers van de besmette vleesproducten roepen alle vleeswaren terug. Het gaat om producten van Wilke Wurstwaren uit Twistetal-Berndorf en Offermans Vleeswaren uit Aalsmeer. In bepaalde producten van de merken is de listeriabacterie aangetroffen. 2 Brüder heeft alle vleeswaren van de merken uit de schappen gehaald, zo laat de supermarkt weten op de website.

Retourneren

Gekochte vleeswaren van deze merken mogen ook door de klant worden teruggebracht. Het gaat om pizza's salami en rookworsten.

De producten van Wilke Wurstwaren zijn te herkennen aan een duidelijk identificatie-embleem: het overale merkteken 'DE EV 203 EC'. Bij Offermans' producten betreft het alle producten met EG-nummers 214850 en 429. Mocht iemand deze hebben gekocht, kunnen de artikelen worden geretourneerd bij 2 Brüder tegen terugbetaling van de aankoopprijs.

Gevaar

Het consumeren van producten met de listeriabacterie kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het kan diarree en misselijkheid veroorzaken. Gezonde mensen kunnen de bacterie met zich meedragen zonder dat ze er last van hebben, zwakkere mensen kunnen er behoorlijk ziek door worden. Jaarlijks raken zo'n tachtig mensen besmet met de bacterie. Er vielen in de afgelopen twee jaar drie doden na het consumeren van de besmette vleeswaren.

Gisteren riep Jan Linders ook al mogelijk besmet vlees terug. Groothandel Sligro en de supermarkten Jumbo en Aldi deden dat vorige week al. 

advertentie

Lees ook deze artikelen