advertentie

Ministerie: tunnel Vierpaardjes te duur

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu vindt ondertunneling van spoorwegovergang Vierpaardjes te duur. Dat werd duidelijk tijdens een ambtelijk overleg.

Het ministerie is niet bereid om de helft van de kosten van de tunnel te betalen uit het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO). Alleen het splitsen van de twee overwegen is een oplossing die het ministerie in dat kader verder wil onderzoeken.

Bij het overleg waren ook de gemeente, de Provincie en ProRail aanwezig. De afgelopen maanden is een probleemanalyse opgesteld over de Vierpaardjes. Die werd besproken.

In een brief aan de gemeenteraad laat wethouder Jos Teeuwen weten blij te zijn met de landelijke erkenning van de problemen bij de Vierpaardjes. Met het uitsluiten van nader onderzoek naar de ondetunneling is hij het niet eens. Gemeente en Provincie blijven inzetten op een structurele oplossing voor de Vierpaardjes. Die kan ook buiten het LVO-programma worden gevonden. Uiteindelijk moet de Tweede Kamer een besluit nemen. Het is nog niet duidelijk wanneer dat gebeurt.