advertentie

Verwarring in De Koel: wat is nu de reden voor stadionverbod?

Het lijkt erop dat het tonen van zijn blote billen toch de reden is voor een stadionverbod dat een VVV-supporter kreeg na de wedstrijd tegen Ajax in augustus.

Eerder suggereerde VVV op de eigen site dat er ook sprake was van racistische uitlatingen door de fan.

Na de wedstrijd - waarin door tussenkomst van de VAR een VVV-goal werd afgekeurd en Ajax een penalty kreeg - liet de supporter zijn blote billen zien aan scheidsrechter Kevin Blom. De man kreeg van VVV vervolgens een stadionverbod van twaalf maanden. Dat leidde tot hoongelach in het hele land.

Oerwoudgeluiden
VVV plaatste vervolgens een stuk op de clubsite, waarin werd gezegd dat er intern hard gelachen is om de 'mooning-actie', maar dat dit slechts het halve verhaal is. 'Op basis van getuigenverklaringen wordt namelijk een onderzoek ingesteld naar het maken van racistische oerwoudgeluiden door dezelfde supporter', schreef VVV.

Uit een brief van de club aan advocaat Bjorn Jegers blijkt nu echter dat het stadionverbod wel degelijk alleen is uitgedeeld, omdat de fan zijn achterwerk liet zien aan de scheids. 'Dit stadionverbod heeft geen enkel verband met de vermeende racistische uitlatingen van uw cliënt', staat te lezen in de brief.

Vervolgstappen
De fan ontkent dat hij zich racistisch heeft uitgelaten in het stadion. Advocaat en cliënt zijn boos over de aantijgingen. Volgende week komen ze bij elkaar en wordt besproken welke stappen ze gaan zetten. VVV was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

advertentie

Lees ook deze artikelen