advertentie

Kunstvliegtuig van Arcense kunstenaar gestolen

Een opvallend vliegtuigje van Arcense makelij is in de nacht van dinsdag op woensdag gestolen van een parkeerplaats in Maasmechelen. Kunstenaar Roosje Gommers heeft het vliegtuig met vrienden gemaakt. Het is een opvallende verschijning op veel festivals.

Het tweeduizend kilo wegende gevaarte stond op een aanhangwagen in Maasmechelen. Een zilverkleurige Mercedes is er met de aanhanger vandoor gegaan. Inmiddels heeft Roosje bewakingsbeelden gezien van een tankstation in de buurt en is er aangifte gedaan van diefstal van het vliegtuig. De aanhanger met het vliegtuig is het laatst gezien op de A2 bij Echt. Op dit moment ontbreekt ieder spoor.

Funky Town
Volgens de kunstenares die samen met vrienden de groep Funky Town vormt, is het vliegtuig een ware trekpleister en krijgt ze altijd veel vragen als ze ergens komt zonder vliegtuig. De in Arcen geboren kunstenares woont al een aantal jaar in Maasmechelen, maar is op veel Nederlandse festivals te vinden met haar kunstwerk. Venlo ontbreekt nog op het lijstje waar Funky Town Airlines heeft gestaan.

De kunstenares heeft duizend euro uitgeloofd aan de persoon die het vliegtuig terugbezorgt. 'De aanhanger mogen ze houden, als ze ons vliegtuig maar terugbrengen. Daar zit heel wat bloed, zweet en tranen in', aldus Gommers.

advertentie

Lees ook deze artikelen