advertentie

Hald mich 's vas weer op 1 in Venlose 100

Hald mich 's vas van Neet oét Lottum staat ook dit jaar op nummer 1 in de Venlose 100. De hitlijst met de beste en mooiste liedjes uit de gemeente is zaterdag de hele dag te horen bij Omroep Venlo radio.

Nieuwe binnenkomers
Eind vorige maand konden mensen via de website van de omroep uit zo’n vierhonderd nummers kiezen en stemmen. Niet alleen de nummer 1 is hetzelfde als vorig jaar, op 2 blijft Lex Uiting staan met Nao 't zuuje. De Venlose 100 biedt dit jaar niet alleen plek aan dialect-artiesten maar ook aan zangers en bands die in andere talen liedjes hebben gemaakt. Hoewel dialectmuziek de lijst nog steeds domineert, debuteren namen als Decennium, Gin on the Rocks, FeestDJRuud, ANBU Gang, Boris, Baer Traa en Lone Road Station. Die laatste band komt zelfs binnen op nummer 3 met het liedje Rebels.

Live tijdens de Nach
De lijst wordt zaterdag tussen 9.00 en 18.30 uur uitgezonden op Omroep Venlo radio. Die dag is in de Venlose binnenstad de Nach van 't Limburgse Leed. Die organisatie is mede-initiatiefnemer van de hitlijst. Tijdens de uitzending vanuit Café de Locomotief komen verschillende gasten langs en zijn er live-optredens van onder anderen Ron Dings (Van Gelder), Marinho Peters (Lone Road Station en Linke Mik), Waers en Tekiela.

De complete Venlose 100 van 2018 is hier te vinden.

advertentie

Lees ook deze artikelen