advertentie Miso Oriental Header

Supporters VVV hangen ‘blote billen’ op bij stadion

Een boze supportersgroep van VVV-Venlo heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de hoofdingang van het stadion volgehangen met blote billen maskers.

De ludieke actie is een reactie op het stadionverbod voor de supporter die in de wedstrijd tegen Ajax zijn billen liet zien aan de scheidsrechter.

De ‘moonende’ supporter zou een stadionverbod van een jaar hebben gekregen. Na een storm van kritiek op via social media liet VVV weten dat dit niet alleen was vanwege de blote billen. Op basis van getuigenverklaringen is volgens de club ook een onderzoek ingesteld naar het maken van racistische oerwoudgeluiden door dezelfde supporter.

De man ontkent de racistische uitingen en zijn advocaat Bjorn Jegers heeft VVV om bewijs van dit vermeende racisme gevraagd. Omdat de Venlose voetbalclub niet gereageerd op mails van Jegers, heeft de advocaat nu een brief gestuurd waarin hij sommeert een reactie te geven. Als er nu weer geen reactie komt stapt de supporter naar de rechter om het stadionverbod op te laten heffen, laat hij aan Omroep Venlo weten.

VVV speelt vanavond in eigen stadion tegen Heerenveen. De wedstrijd begint om 18.30 uur.