advertentie

Voorstander windpark start petitie

De tegenstanders van het plan voor negen windturbines in de gemeente laten zich al een hele tijd veel horen, nu kunnen voorstanders dat ook doen door een petitie te tekenen.

Maaike van Strijp is de petitie gestart. Ze schrijft dat ze het belangrijk vindt om nu een tegengeluid te laten horen, als voorstander van 'een schonere lucht, een beter klimaat en een toekomstbestendige samenleving'.

Bijna honderd keer getekend
'De weerstand tegen de windmolens lijkt begrijpelijk, maar is gebaseerd op ongefundeerde, alternatieve feiten en bovendien slechts in belang van een kleine groep mensen. Van de financiële voordelen en milieuvoordelen van schone energie profiteren we echter allemaal, zeker op de lange termijn', luidt de tekst bij de petitie, die inmiddels bijna honderd keer getekend is. Doel is om 250 digitale handtekeningen te verzamelen.

Tegenstanders
Bewoners van Boekend en delen van Blerick zijn tegen de huidige plannen voor Windpark Greenport Venlo. Een aantal van de geplande windturbines komt te dicht bij woonwijken te staan, is hun mening. Ze vrezen geluidsoverlast en gezondheidsrisico's.

SP-gedeputeerde Bob Ruers ging afgelopen weekend in gesprek met omwonenden. Hij liet daar weten dat hij namens het provinciebestuur een plan verdedigt waar hij persoonlijk tegen is. Provinciale Staten nemen volgende maand een besluit.

advertentie

Lees ook deze artikelen