advertentie

VAR nekt VVV tegen Ajax

Waar de videoscheidsrechter (VAR) VVV vorige week nog drie punten bezorgde, daar was het technisch hulpmiddel de club tegen Ajax minder gunstig gezind: 0-1.

Dankzij de drie punten die de ploeg van trainer Maurice Steijn had overgehouden aan het duel met Willem II, had VVV niks te verliezen tegen Ajax. Toch was dat in het begin van de wedstrijd niet echt terug te zien. Los van een goede kap van Martin Samuelsen wist VVV weinig te creëren. 

Diezelfde Samuelsen leek VVV kort voor rust op 1-0 te zetten door de bal hard en droog binnen te knallen. Scheidsrechter Kevin Blom kende het doelpunt toe, maar de VAR stak daar een stokje voor. Na het bekijken van de beelden constateerde Blom dat Samuelsen het shirtje van Tagliafico had vast gehouden. Doelpunt afgekeurd. 

Later in de wedstrijd eiste de VAR tot tweemaal toe weer een hoofdrol op. Eerst door een ogenschijnlijk terechte strafschop toe te kennen aan Ajax. Dusan Tadic benutte die: 0-1. VVV wilde in de extra tijd ook een strafschop maar kreeg die niet. 

Daarom bleef VVV met lege handen achter. De club staat na twee wedstrijden op drie punten. 

advertentie

Lees ook deze artikelen