Venlose kookt voor aardbevingsslachtoffers in Lombok

gepubliceerd: woensdag 08 aug 2018 12.47 uur
update: woensdag 08 aug 2018 14.11 uur

Ze woont sinds kort met haar vriend op Bali, maar aanstaande zondag kookt Jazzy Taihuttu (26) in haar geboortestad Venlo om geld in te zamelen voor de aardbevingsslachtoffers op Lombok.

Bij de aardbeving vielen volgens de meest recente tellingen 131 doden en raakten ruim honderdduizend mensen hun huis kwijt. Veel van hen wonen nu in tentjes zoals op de foto te zien is. Jazzy is voor even terug in Nederland en maakte de heftige aardschok niet mee. Haar (eveneens Venlose) vriend Gino wel. Hoewel het epicentrum op Lombok lag en het Venlose stel op het naastgelegen eiland Bali woont, was de schok ook daar goed te voelen. 

Koken voor slachtoffers
Sinds de aardbeving is Lombok vanuit de omringende eilanden niet of nauwelijks te bereiken. Jazzy: 'Dus je kunt vanuit daar eigenlijk niks doen. Toen ging ik denken: 'Wat kan ik wel doen?'' Het antwoord: koken. Dus aanstaande zondag bereidt ze een Indonesisch vegetarisch gerecht vanuit haar ouderlijk huis. 'Voor tien euro, maar meer mag ook.' Iedereen die wil mag komen, maar wordt gevraagd zich even aan te melden bij Jazzy.

Crowdfundingsactie
Al het geld komt ten goede aan de aardbevingsslachtoffers. Jazzy trekt samen op met de Venlose Dauja van Dalen. Zij was tijdens de aardbeving op reis in Indonesië en woonde eerder een jaar op het getroffen eiland. Ze startte een crowdfundingsactie, die inmiddels ruim 4.000 euro heeft opgebracht. Van een deel van het geld is al onder meer rijst en water gekocht voor de slachtoffers en een bedrag is naar een ingestort weeshuis gegaan.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

25
di
26
wo
22
do

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

Met het oog op Venlo
gemeentelijk nieuws en informatieprogramma

nu op de radio

Omroep Venlo non-stop
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio