advertentie

Venlose kookt voor aardbevingsslachtoffers in Lombok

Ze woont sinds kort met haar vriend op Bali, maar aanstaande zondag kookt Jazzy Taihuttu (26) in haar geboortestad Venlo om geld in te zamelen voor de aardbevingsslachtoffers op Lombok.

Bij de aardbeving vielen volgens de meest recente tellingen 131 doden en raakten ruim honderdduizend mensen hun huis kwijt. Veel van hen wonen nu in tentjes zoals op de foto te zien is. Jazzy is voor even terug in Nederland en maakte de heftige aardschok niet mee. Haar (eveneens Venlose) vriend Gino wel. Hoewel het epicentrum op Lombok lag en het Venlose stel op het naastgelegen eiland Bali woont, was de schok ook daar goed te voelen. 

Koken voor slachtoffers
Sinds de aardbeving is Lombok vanuit de omringende eilanden niet of nauwelijks te bereiken. Jazzy: 'Dus je kunt vanuit daar eigenlijk niks doen. Toen ging ik denken: 'Wat kan ik wel doen?'' Het antwoord: koken. Dus aanstaande zondag bereidt ze een Indonesisch vegetarisch gerecht vanuit haar ouderlijk huis. 'Voor tien euro, maar meer mag ook.' Iedereen die wil mag komen, maar wordt gevraagd zich even aan te melden bij Jazzy.

Crowdfundingsactie
Al het geld komt ten goede aan de aardbevingsslachtoffers. Jazzy trekt samen op met de Venlose Dauja van Dalen. Zij was tijdens de aardbeving op reis in Indonesië en woonde eerder een jaar op het getroffen eiland. Ze startte een crowdfundingsactie, die inmiddels ruim 4.000 euro heeft opgebracht. Van een deel van het geld is al onder meer rijst en water gekocht voor de slachtoffers en een bedrag is naar een ingestort weeshuis gegaan.

advertentie

Lees ook deze artikelen