Sproeiers gestolen bij tuinbouwbedrijf tijdens grote brand

gepubliceerd: woensdag 08 aug 2018 11.00 uur
update: donderdag 09 aug 2018 10.05 uur

Terwijl de brand op Groot Boller enkele kilometers verderop de volledige aandacht van de hulpdiensten vergde, werden er bij het Hout-Blerickse Brooker Tuinbouwbedrijf ruim zestig sproeiers gestolen.

De eigenaren van het bedrijf hebben aangifte gedaan bij de politie en melding gedaan bij de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB). Volgens de eigenaren zijn er bij een buurbedrijf ook tientallen sproeiers ontvreemd.

Hopen op regen
De schade ligt rond de 1.600 euro. 'Gelukkig heeft het vannacht geregend en hopelijk doet het dat de komende dagen ook nog, maar bij dat hete weer zonder bewolking is het geen doen', zegt Louise Peeters van het familiebedrijf.

Slag slaan
De telers zijn nu met de haspel en slang in de weer om de gewassen toch te kunnen beregenen. De eigenaren van het familiebedrijf hopen dat iemand iets gezien heeft. De diefstal moet tussen drie en vier uur in de nacht van maandag op dinsdag hebben plaatsgevonden. 'We werden wakker van het NL Alert van de brand. We hebben de ramen en deuren gesloten, net zoals iedereen, en zijn binnen gebleven. Op zo'n moment is er geen hond op de weg maar dan denken die dieven natuurlijk hun slag te slaan.'


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

25
di
26
wo
22
do

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

Met het oog op Venlo
gemeentelijk nieuws en informatieprogramma

nu op de radio

Omroep Venlo non-stop
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio