advertentie

Sproeiers gestolen bij tuinbouwbedrijf tijdens grote brand

Terwijl de brand op Groot Boller enkele kilometers verderop de volledige aandacht van de hulpdiensten vergde, werden er bij het Hout-Blerickse Brooker Tuinbouwbedrijf ruim zestig sproeiers gestolen.

De eigenaren van het bedrijf hebben aangifte gedaan bij de politie en melding gedaan bij de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB). Volgens de eigenaren zijn er bij een buurbedrijf ook tientallen sproeiers ontvreemd.

Hopen op regen
De schade ligt rond de 1.600 euro. 'Gelukkig heeft het vannacht geregend en hopelijk doet het dat de komende dagen ook nog, maar bij dat hete weer zonder bewolking is het geen doen', zegt Louise Peeters van het familiebedrijf.

Slag slaan
De telers zijn nu met de haspel en slang in de weer om de gewassen toch te kunnen beregenen. De eigenaren van het familiebedrijf hopen dat iemand iets gezien heeft. De diefstal moet tussen drie en vier uur in de nacht van maandag op dinsdag hebben plaatsgevonden. 'We werden wakker van het NL Alert van de brand. We hebben de ramen en deuren gesloten, net zoals iedereen, en zijn binnen gebleven. Op zo'n moment is er geen hond op de weg maar dan denken die dieven natuurlijk hun slag te slaan.'

advertentie

Lees ook deze artikelen