advertentie

Jocus blij met jeugdige aanmeldingen Leedjesaovend

Er zijn dit jaar 22 liedjes ingestuurd voor het komende vastelaovesseizoen. Dat zijn er drie minder dan afgelopen jaar. Over de inzenders zelf is Jocus erg positief.

Nieuwe gezichten
Ondanks de daling is Jocus erg tevreden over de twee keer elf inzendingen voor het jubileumjaar 2019. ‘We zijn vooral blij dat er weer nieuwe gezichten bij zijn. Niet alleen onder de uitvoerenden maar ook onder de componisten. Verder heb ik me laten vertellen dat de kwaliteit van de inzendingen hoog is’, zegt woordvoerder Joep Schouren.

Herfshane
Jocus is extra verheugd over het grote aantal jeugdige aanmelders. Schouren ‘Dat is een positieve ontwikkeling die perspectief biedt voor de toekomst. Het doorzetten van de Herfshane, dat zich richt op jongeren van 16 tot 25 jaar, lijkt zijn vruchten af te werpen.’

Vakjury
Een vakjury kiest uit de inzendingen de elf finalisten die op mogen treden tijdens de Leedjesaovend in de Maaspoort. Die selectie vindt eind deze maand plaats.

Wildcard
Vorig jaar experimenteerde de Jocus met een wildcard voor het lied dat de meeste steun kreeg van het publiek buiten de elf geselecteerden. Schouren laat weten dat die actie eenmalig was en dus niet terugkeert dit jaar.

De Leedjesaovend is op zaterdag 29 september. De voorverkoop voor het evenement is al gestart.

advertentie

Lees ook deze artikelen