advertentie VieCuri Mooi

Venlose scootmobielenclub wil mensen uit isolement halen

Veel mensen schamen zich om op een scootmobiel te rijden. De nieuwe Venlose scootmobielenclub moet ervoor zorgen dat deze mensen inzien dat het gebruik ervan juist veel voordelen biedt.

Marjos Papen en Mies Helwegen zijn door gezondheidsproblemen aan de scootmobiel gebonden als ze verder van huis gaan. Pas enkele weken maken zij zelf actief gebruik van het vervoersmiddel. Ze zien het als een wondermiddel. Toch wilden zij lange tijd niet aan de scootmobiel. 'Mensen zien direct dat je een handicap hebt, dat wilden we liever verzwijgen.'

Nu zien de twee voorvechters van de scootmobiel steeds meer de voordelen. 'Ik was sinds de opening van de Maasboulevard nog nooit op die plek geweest omdat ik slecht ter been was. En dankzij de club heb ik voor het eerst weer daar op het terras gezeten', zegt Mies Helwegen. De initiatiefnemers voor de club hopen dat meer mensen zich bij hen aansluiten om er samen op uit te trekken.

Hoeveel mensen aan huis gekluisterd zijn omdat ze geen gebruik durven te maken van een scootmobiel is niet bekend. Wel hebben de dames een gesprek gehad met de gemeente om het project bekendheid te geven. Ook hoopt de club dat sponsoren zich aansluiten. Dan kunnen er ook extraatjes gedaan worden voor mensen met een kleine beurs.

Mensen die zich willen aansluiten kunnen zich opgeven via Facebook.