Nieuwe clubavond vraagt aandacht voor diversiteit

gepubliceerd: woensdag 11 jul 2018 15.21 uur
update: woensdag 11 jul 2018 16.48 uur

De diversiteit en vrijheid tot zelfexpressie die een belangrijk onderdeel waren van het ontstaan van de dance-cultuur staan centraal op een nieuwe clubavond in Grenswerk.

Divers publiek
De clubs waar housemuziek ontstond, zoals The Warehouse in Chicago, trokken een etnisch divers publiek waaronder veel gays. Die sfeer streven de organisatoren van de nieuwe clubavond NEX-US ook na. Met muziek die refereert aan de vroege housemuziek en disco.

Dansvoorstelling en clubnacht
Het nieuwe concept wordt op 22 juli gelanceerd met een poolparty op het terras van Grenswerk. Op vrijdag 23 november 2018 staat de eerste NEX-US clubnacht gepland in de zaal van Grenswerk met dj’s Sandrien en Titia. Die dag is ook de voorstelling ‘Mechanical Ecstacy’ van modern dansgezelschap Club Guy & Roni bij Grenswerk te zien. Die sluit inhoudelijk aan bij de dance-activiteit. Bezoekers van de dansvoorstelling krijgen gratis toegang bij de clubnacht.

Roze Zaterdag
Voor de nieuwe clubavond is ook aansluiting gezocht bij de organisatie van Roze Zaterdag 2019. Tijdens Roze Zaterdag in juni volgend jaar wordt een extra grote editie van het clubconcept georganiseerd in Grenswerk. Hiervoor worden grote internationale en aansprekende dj’s en artiesten geboekt.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

29
ma
26
di
26
wo

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

nu op de radio

Omroep Venlo non-stop
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio